Cum ar fi să te trezești mai bogat în fiecare dimineață? Sună bine, nu-i așa?
Este posibil cu ajutorul investițiilor pasive, știai?
Poate că gãndul tău acum e ceva de genul: “Nu e pentru mine, e o inselatorie, sunt mari riscuri,pierd banii…”
Şi tu poți avea rezultate favorabile, chiar dacă ești nou în investiții sau nu ești milionar.
Ce sunt investițiile pasive?
Sunt investiții făcute pe termen lung în diverse instrumente financiare ce multiplică sumele investite printr-un randament bun. În felul acesta se obține independența financiară.
Rata de succes este una foarte mare, aproximativ 90%, dar e nevoie de răbdare.
Investește pe termen mediu-lung.
În ce se poate investi pasiv?
Instrumentele financiare în care poți investi sunt: investiții mobiliare, actiuni si obligatiuni, metale prețioase și titluri de stat din țară sau în afară.
Motive să investești pasiv.
În afara faptului ca are o rată mare de succes, mai putem enumera venitul pasiv pentru care se depune un efort minim.
Inflația are un efect puternic asupra valorii banilor, iar dacă alegem să ținem banii la saltea, riscăm să se devalorizeze.
După o anumită vârstă, nivelul nostru de energie scade și ne este destul de dificil să ne menținem stilul de viață doar din venitul activ generat zilnic.
Fă primii pași spre investițiile pasive.
Ca să fi mai sigur, începe călătoria spre investițiile pasive prin 3 pași:
- E important sa știi care sunt veniturile, dar și cheltuielile tale lunare. Pentru că diferența dintre cele două este suma pe care ești dispus să o investeşti.
Fă asta timp de câteva luni într-un fișier Excel sau chiar în banalul caiet, în așa fel încât să ai o serie concluzii relevante.
La fel de important este să reduci cheltuielile ce nu sunt necesare, astfel vei putea aloca o sumă mai mare investițiilor pasive.
- Creeaza un fond de urgență care să-ți fie la îndemână în caz de nevoie. De preferat pentru 6 sau mai multe luni de cheltuieli obișnuite.
Pentru că investițiile pasive sunt investiții pe termen lung, iar dacă alegi să accesezi acei bani, pierderile pe termen lung ar putea fi considerabile.
- Informează-te foarte bine despre tipurile de investiții pe care le poți face, nu ține toate ouăle într-un coș.
Trebuie să te asiguri că instrumentul financiar este potrivit ție pentru a te putea bucura de acea rată de 90% pe care o au aceste investiții.
E nevoie să înțelegi avantajele și dezavantajele instrumentului ales, care e profilul tău de risc și cum să îți diversifici portofoliul de investiții pentru a avea un randament cat mai bun.
