Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Sfârșitul sexualizării atleților?

Federația Internațională De Sport a decis să schimbe ținuta atletelor de handball!

 

În data de 25 Iulie, echipa Norvegiană de handball a protestat împotriva regulilor de a purta bikini în timp ce practică sportul. Jucătoarele au fost chiar amendate cu 1,500 euro că au purtat pantaloni scurți la o competiție, asemănători cu uniforma bărbaților care practică acest sport și puteau fi și descalificate, conform regulilor. Totuși, aceasta demonstrație a fost catalistul schimbărilor, echipa fiind susținută de întreaga lume.

Pink însăși, cântăreața celebră, s-a oferit să le ofere tot sprijinul ei și le-a plătit amenda, încurajându-le protestul împotriva discriminării femeilor.

 

Începând cu Ianuarie 2022, femeile vor avea voie să nu mai poarte bikini în timp ce concurează.

 

Președintele Federației Norvegiene de Handball Kåre Geir Lio a mărturisit că această schimbare este cu adevărat un ”pas real și simbolic” către combaterea inegalității de genuri în sport.

Talitha Stone, una dintre atletele care au protestat, speră că această decizie este doar începutul sfârșitului sexualizării femeilor în sport.

Atletele au sărbătorit reușita, iar într-o postare pe Instagram au zis: ,,După ani de încercări de a schimba ținuta în sportul nostru, în sfârșit am reușit! Am făcut un pas în direcția corectă și sperăm că acum sportul pare un pic mai deschis și incluziv.”

Atletele au mărturisit, de asemenea, că știu că sunt foarte multe alte jucătoare care au renunțat la oportunități din cauza uniformelor și speră că această schimbare va aduce mult mai mulți jucători pe scena handball-ului feminin.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Muzica

Cred că toți îl știm pe Dwayne Johnson fie din filmele sale numeroase (cum ar fi Baywatch, Jumanji, Fast and Furious, San Andreas), fie...

Finante

Cum ar fi să te trezești mai bogat în fiecare dimineață? Sună bine, nu-i așa? Este posibil cu ajutorul investițiilor pasive, știai? Poate că...

Muzica

Scott Travis este un rapper American nominalizat de 6 ori pentru premiile Grammy, care are un copil cu Kylie Jenner, una dintre surorile Kardashian....

World

Poti uita de Facebook ! Meta este noul concept revolutionar marca Zuckerberg A fost anuntata data de lansare a noului concept Facebook. Dupa 17...